ELÉRHETŐSÉG

    Községi Óvoda
    Cím:
Nyírbogdány, Kőrösi Csoma
           Sándor u. 1.
    Tel: 06 42 232 603
    Fax: 06 42 232 603

  
 Gyártelepi Óvoda
    Cím:
Nyírbogdány, Óvoda utca 5.
    Tel: 06 42 716 403
   
    E-mail (intézmény):
   
admin@kazinczy-nybd.sulinet.hu
   nyirbogdany@risz.hu

ÓVODÁNK
tanév rendje
weblinkek

    Oktatás
   
Időjárás
   
Játék

KERESÉS
 Google

SZAVAZÁS

Használtad már a fórumunkat?

Igen használtam!
Nem használtam!
Nem tudtam, hogy van fórum a
     honlapon!


Szavazás állása
 

 

Felhőkép
Felhőkép ( www.idokep.hu )

az ÓVODA bemutatása

Központi óvodánk épülete, berendezési tárgyai, felszereltsége az elvárásoknak teljes mértékben megfelelnek. Az óvodás korú gyermekek neveléséhez otthonos, családias környezetet biztosít.
Korszerű, Uniós előírás szerint tervezett, kivitelezett 4 csoportos, 100 férőhelyes épület.


A helyiségek elrendezése praktikus, a gyermekek gondozásához igazodik. Két-két csoportszobához tartozik egy tágas öltöző, mosdó, WC; nevelő munkánkat segíti a fejlesztőszoba, a tornaterem, könyvtár, orvosi szoba. A melegítő konyhánk az előírt berendezésekkel van kialakítva.
Csoportszobáink bútorzata is a gyermekbarát, esztétikus környezethez járul hozzá.
Az audiovizuális eszközökkel való ellátottságunk minden csoportban maximális.
Játszókertünk kialakításánál, a fajátékok megválasztásánál is a mozgásigény kielégítését, fejlesztését tartottuk szem előtt.
A szépen parkosított udvarunk is jól szolgálja a gyermekek biztonságos óvodai életét.

A 30 férőhelyes, 1 vegyes csoporttal működő tagóvodánk is gyermeknevelési célra épült, otthonos, tágas, világos helyiségekkel; nagy, árnyas játszókerttel rendelkezik. A kerti játékok cseréje megoldásra vár.

Pedagógiai munka az óvodában

Az óvodai életet, a foglalkozásokat az intézménynek olyan módon kell megszervezni, hogy a szülők és a fenntartó igényei szerint, a helyi programban megfogalmazott szakmai követelményeknek megfelelően eleget tudjon tenni a gyermekek nevelésével, gondozásával, ellátásával összefüggő feladatoknak. A szülőknek lehetőségük van rá, hogy az óvodában folyó pedagógiai munka kialakításában a megfelelő fórumokon /SZMK/ aktívan részt vegyenek, ötleteikkel segítsék a közös munkát.
Annak érdekében, hogy a gyermekeket a nekik legmegfelelőbb módszerekkel neveljük szükség van együttműködésre, nyitottságra.
Komolyabb probléma, konfliktus estén keressék fel az érintett óvónőt, ill. az óvoda vezetőjét, és velük közösen próbálják megoldani a konkrét helyzetet.

Munkánkat a Demecseri Egységes Pedagógiai Szakszolgálat szakemberei segítik.
A logopédus heti rendszerességgel végzi fejlesztő munkáját, a pszichológus, az óvónők jelzése alapján vizsgálja a gyermekeket. Szükség esetén terápiás kezelést végez, illetve tovább küldi a Nevelési Tanácsadó szakembereihez.
A gyermek- és ifjúságvédelmi felelősünk folyamatosan kapcsolatban áll a Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálat munkatársaival.